Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki.
Kroki postępowania
Następnie do tej samej miski mielimy 400gram twarogu.(200 gram twarogu na 1 porcje ciasta francuskiego).
Wsypujemy rodzynki i wszystko delikatnie mieszamy.
Jedno opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy na blacie.
Połowę masy rozsmarowujemy na jednym cieście francuskim na całej powierzchni. Żeby ułatwić rozsmarowywanie rodzynki można posypać po tym jak masa twarogowa znajdzie się na cieście.
Powstały rulon kroimy w plasterki o szerokości ok 3-4cm.
Nie martwcie się jak wam się trochę spłaszczą. (zazwyczaj pierwszy z brzegu kawałek nie wychodzi najlepiej).
Żeby ślimaki miały złocisty kolor smarujemy je rozbełtanym jajkiem.
Można posypać odrobiną cukru na wierzch.
Gdy ślimaki się upieką wyjmujemy do ostygnięcia.
Smacznego! ;)