Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem koperkowy ze świeżym ogórkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek świeży 2 duże pęczki
ogórek zielony 700 g
bulion warzywny 1,2 litra
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
kremówka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem koperkowy ze świeżym ogórkiem

Koperek opłukać, drobno poszatkować, część odłożyć do dekoracji. Ogórki umyć, odkroić końcówki, nie obierać. Koperek i ogórki zalać bulionem i gotować 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować składniki. W 1/3 śmietanki rozmieszać mąkę ziemniaczaną, wlać z pozostałą do zupy. Gotować jeszcze 10 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę podawać obsypaną świeżym koperkiem i z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 17.02.2014 11:08
poezja smaku!
mysza75 21.01.2014 12:39
Pyszna zupka na upalne dni
Bernadeta1 04.10.2013 00:30
dietetyczna i bardzo smaczna zupka
Alex_M 23.06.2013 15:16
pyszna zupka
Kolorowa 22.06.2013 13:53
Zielone i zdrowe !
lara 22.06.2013 11:25
pyszna sezonowa zupa!
adelajda 22.06.2013 09:06
szybko i smacznie
iziona 22.06.2013 07:36
Bardzo lubię zupę koperkową, ale tak nie próbowałam
Łucja 21.06.2013 22:50
Olga - dokładnie :) wczoraj gdy zupełnie brakowało mi sił na stanie przy garnkach raz dwa przygotowałam krem z ogórka i koperku :)
Olga_SK 21.06.2013 22:37
na upalne dni taka lekka zupka jest idealna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak