Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops w papryce z ryżem pod pierzynką z sera żółtego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
papryka czerwona 4-5
ryż 1 woreczek
woda 6 łyżek
przyprawa gyros
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sól do smaku
olej
ser żółty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Klops w papryce z ryżem pod pierzynką z sera żółtego

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy,wydrążamy gniazda,spód lekko ścinamy.
Krok 1 - Klops w papryce z ryżem pod pierzynką z sera żółtego foto
2
Mięso wyrabiamy,dodajemy wodę,przyprawy i sól.Formujemy klopsy.
Ryż gotujemy.
Paprykę oblepiamy ryżem,dół oraz boki.
Wkładamy klopsa,przykrywamy ryżem.
Wstawiamy do piekarnika najlepiej w rękawie do pieczenia z odrobiną oleju,żeby papryka nie była sucha.
Pieczemy w 180 stopniach C ok.45-60 minut.
Wyjmujemy z rękawa,posypujemy startym serem i zapiekamy aż ser się rozpuści.
Krok 2 - Klops w papryce z ryżem pod pierzynką z sera żółtego foto
3
Możemy też podawać z sosem pomidorowym.
Krok 3 - Klops w papryce z ryżem pod pierzynką z sera żółtego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 26.06.2013 17:20
rewelacyjny pomysł
Smaczna_B 22.06.2013 15:49
dziękuję!zawsze paprykę robiło się z nadzieniem z ryżu i mięsa mielonego,ja postanowiłam to zmodyfikować i wyszło całkiem niezłe danie.
Izabela77 21.06.2013 21:05
bardzo fajny przepis
Lampencjo 21.06.2013 18:25
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak