Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny biszkopt cytrynowy
Kroki postępowania
Na najwolniejszych obrotach miksera wsypywać przesiane mąki i na koniec startą skórkę z cytryny. Przelać do tortownicy o średnicy 24cm.
Delikatny biszkopt cytrynowy, to wspaniała podstawa do różnych wypieków! Świetnie nada się jako baza do tortów i ciast.
jaja | 5 szt |
cukier | 1 szkl |
mąka pszenna | 3/4 szkl |
mąka ziemniaczana | 5 łyżek |
skórka z cytryny | 1 szt |
Na najwolniejszych obrotach miksera wsypywać przesiane mąki i na koniec startą skórkę z cytryny. Przelać do tortownicy o średnicy 24cm.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: