Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różne smakołyki: Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody waniliowe
lub
Party Dip Cynamonowy Prymat 1 opakowanie
jogurt naturalny 5 łyżek
Ciasto:
gorzka czekolada 250 g
masło 175 g
cukier puder 125 g
mąka 75 g
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różne smakołyki: Suflet czekoladowy na ciepło z owocami

Jajka ubić z cukrem pudrem. Czekoladę połączyć z masłem, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypać mąkę, delikatnie wymieszać, a następnie dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz ze szczyptą Przyprawy do piernika Prymat. Małe foremki wysmarować masłem, wypełnić je przygotowaną masą i piec 7 minut w temperaturze 200ºC.
Suflet czekoladowy podawać z ulubionymi owocami i lodami waniliowymi lub Party Dip Cynamonowym Prymat przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:41
Chętnie zjadłabym taki na ciepło. Rewelacja!
edytazaw89@wp 23.10.2016 22:44
wygląda rewelacyjnie
kasia.s 02.09.2016 21:22
Pyszności :)
Klausia 20.04.2016 22:03
świetne zdjęcie
slonko888 11.01.2014 10:51
super wygląda na pewno wypróbuje
marta19 13.09.2013 15:44
muszę wypróbować Fajny przepis
Babciagramolka 07.07.2013 11:25
Poproszę taki smakowity deserek na wynos
Katarzyna59 21.06.2013 08:19
bardzo fajny
tomek18 20.06.2013 16:56
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak