Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karaś srebrzysty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 1/3 pęczka
czosnek 2 ząbki
masło do posmarowania
papryka 1 sztuka
sól do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki
cebula 1 sztuka
karaś 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karaś srebrzysty

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy i płuczemy.Posypujemy solą. Cebulę(0.5 szt.) kroimy w cienkie talarki.Natkę pietruszki płuczemy i osuszamy.Z papryki usuwamy gniazda nasienne,płuczemy i kroimy w kostkę.Szczypiorek płuczemy i siekamy.Do środka ryby wkładamy paprykę,szczypiorek,cebulę ,obrane ząbki czosnku oraz natkę pietruszki.
Krok 1 - Pieczony karaś srebrzysty foto
2
Pozostałą część cebuli kroimy w grube plastry.Karasia smarujemy masłem,następnie wkładamy do foli wraz z cebulą.Zamykamy folię.
Krok 2 - Pieczony karaś srebrzysty foto
3
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180*C w naczyniu żaroodpornym do momentu aż będzie miękka.
Krok 3 - Pieczony karaś srebrzysty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.04.2015 17:44
fajny przepis
ppaulina 17.06.2014 21:04
pyszny obiadek
Botwinka 16.09.2013 14:55
świetny pomysł
pierniczkowo 23.06.2013 17:48
taką rybkę to ja z chęcią zjem :)
Alex_M 22.06.2013 11:09
swietna rybka!
fotoviderek 21.06.2013 08:26
Super rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak