Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowiec z bezą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
mąka pszenna 1,25 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 0,5 szklanki
masło 10 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 6 łyżek
rabarbar
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowiec z bezą

Rabarbar obieram kroję na mniejsze kawałki i płucze.Margarynę ubijam z cukrami po czym dodaję zółtka i ścieram skórkę z połowy cytryny, miksuję, nastepnie dodaję obydwie mąki i proszek do pieczenia a na samym koncu mleko, wszystko razem łączymy i wykładamy na tortownice, na cieście rozkładamy rabarbar i lekko go wciskamy w ciasto, wsadzamy do piekarnika na 30 min w 180 stop.
BEZA
-3 białka
-0,75 szklanki cukru
W międzyczasie ubijam białka na sztywno, i dosypuję powoli cukier tak aby masa stala sie szklista, wyjmuję ciasto i wykladam bezę można posypac płatkami migdałowymi bądz kokosem, ciasto wkładamy na kolejne 20 minut aż beza się zezłoci

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.06.2017 16:56
w sezonie koniecznie trzeba upiec
Futka 04.09.2014 13:30
Niebo dla podniebienia :D
mysza75 31.07.2013 12:03
Pyszne ciasto
gosia56 05.07.2013 09:41
bardzo lubię takie ciasto
alaaa 28.06.2013 20:02
beza wyszła idealna
caralajna 24.06.2013 17:24
smaczne ciasto
Alex_M 24.06.2013 11:12
pycha ciasto!
Katarzyna34 20.06.2013 13:58
super ciacho
iwi 20.06.2013 13:03
Super ciasto
Mniam 20.06.2013 12:55
Wygląda smakowicie.
Janina 20.06.2013 12:46
Pychota ciasto na upały ;)
Renata9 20.06.2013 12:21
super ciacho
meg1984 20.06.2013 12:16
wygląda pysznie
Laila2786 20.06.2013 12:06
bardzo mi pasują takie smaczki
bogusia19 20.06.2013 11:57
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak