Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka miodowo-musztardowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
cebula czerwona 1 cebula
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka miodowo-musztardowe

Żeberka pokroić na kawałki natrzeć przyprawami /sól, pieprz/ i odstawić w chłodne miejsce na 4 - 5 godzin.
Cebulę posiekać, smażyć na małym ogniu, dodać zmiażdżony czosnek, dusić 2-3 minuty. Dodać miód, musztardę i dokładnie wymieszać z cebulą i czosnkiem. Żeberka posmarować powstałym sosem i kłaść na rozgrzany ruszt. Co 15 min odwracamy żeberka na drugą stronę. Pieczemy ogółem 45 minut /aż mięso będzie miękkie/. Palce lizać!!
Można żeberka podawać z pieczonymi ziemniakami, pieczywem lub z sałatką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 19.11.2013 14:20
ale apetyczne
Angelika10 29.06.2013 00:42
bardzo lubię takie
kriko 20.06.2013 10:30
moje ulubione
Wiesława1 20.06.2013 10:17
lubie takie
Krzysztof15 20.06.2013 07:52
uwielbiam zeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak