Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beyaz Peynir KÖftesi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

feta 150 g
twaróg 150 g
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyzki
szczypiorek 1 peczek
pietruszka 1 peczek
sól 1 szczypta
olej do smażenia 200 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
chleb czerstwy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Beyaz Peynir KÖftesi

Twaróg i fetę mieszamy ze sobą.

Dodajemy namoczony w mleku lub ciepłej wodzie i odciśnięty chleb.

Wbijamy jajka.

Dodajemy posiekane zioła i przyprawy.

Wyrabiamy na gładką masę i formujemy niewielkie kotleciki.

Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.06.2013 08:37
uwielbiam kuchnię turecką :))) ser peynir nawet wolę od fety dostępnej u nas, ze względu na zwartą konsystencję :)
kasienka23 20.06.2013 07:16
ciekawe danie, nigdy nie jadłam takiego
Magiczna_Kuchnia 19.06.2013 21:52
Ciekawy przepis, chętnie wypróbuję.
TEtalicha 19.06.2013 21:43
swietnie i apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak