Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 80 dag.
papryka 2 sztuki
szczypiorek usiekany 0.5 szklanki
cebula 1 sztuka
smalec do smazenia
mąka pszenna do oprószenia
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy.Kroimy w grubszą kostkę.Oprószamy mąką.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Łopatka foto
2
Następnie przekładamy do garnka z wodą(tak aby woda tylko przykryła mięso). Gotujemy pod przykryciem do miękkości mieszając od czasu do czasu.
Krok 2 - Łopatka foto
3
Obraną cebulę kroimy w kostkę.Podsmażamy na smalcu.Z papryki usuwamy gniazda nasienne.Płuczemy, po czym kroimy w kostkę.Opłukany szczypior siekamy.Paprykę,cebulę oraz szczypior dodajemy pod koniec gotowania łopatki.Mieszamy .Doprawiamy do smaku ziołami,pieprzem oraz solą.Możemy podawać z makaronem.
Krok 3 - Łopatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 24.08.2013 08:40
a wyglada bombastycznie,
dianix 13.07.2013 18:10
pyszne mięsko
Alex_M 28.06.2013 17:48
swietny pomysl na obiadek
fotoviderek 20.06.2013 13:49
Super sposób na łopatkę :)
Piter 31 19.06.2013 19:27
mic -zapraszam następnym razem bo już nic nie zostało,tak dzisiejszy obiad :)
Pomocnik 19.06.2013 19:05
pyszne mięsko
mic 19.06.2013 16:15
proszę o porcję, dzisiejszy obiadek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak