Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z groszkiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 50 gram
mleko ciepłe 1 1/2 szklanki
gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
cukier 1/2 łyżeczki
groszek zielony 15 dag
pieczarki 15 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z groszkiem i pieczarkami

Z podanych składników miksujemy ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Smażymy placuszki na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 24.07.2012 19:35
pomysłowe placki
freekate 18.03.2012 08:45
fajne :)
anulka69 23.01.2012 09:41
pycha
aniapetr 24.10.2011 10:52
bardzo smaczna alternatywa do słodkich racuchów
aniapetr 24.10.2011 10:52
bardzo smaczna alternatywa do słodkich racuchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak