Racuchy z groszkiem i pieczarkami

Racuchy z groszkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • drożdże

    50 gram
  • ciepłe mleko

    1 1/2 szklanki
  • gałka muszkatołowa

    1 łyżeczka
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • groszek zielony

    15 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników miksujemy ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Smażymy placuszki na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JaPaqc

24.07.2012 19:35
pomysłowe placki

freekate

18.03.2012 08:45
fajne :)

anulka69

23.01.2012 09:41
pycha

aniapetr

24.10.2011 10:52
bardzo smaczna alternatywa do słodkich racuchów

aniapetr

24.10.2011 10:52
bardzo smaczna alternatywa do słodkich racuchów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat