Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada serowa z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
majonez 2 łyżki
ser liliput lub inny 350 g
pierś z kurczaka 3-4 sztuki
pieczarki 500 gramów
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: rolada serowa z pieczarkami

1. Jajka ubić (jak na biszkopt). Dodać majonez i potarty ser. Zmiksować. Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Pieczarki obrać i pokroić. Przesmażyć na maśle. Przyprawić.
3. Piersi rozbić przyprawić.
4. Na cieście serowym poukładać rozbite piersi (zostawić margines - ok. 5 cm - żeby się lepiej zwijało roladę) a następnie pieczarki. Zwinąć.
5. Roladę przykryć papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez ok. 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.

*** Zamiast pieczarek (lub dodatkowo) można użyć brokułów lub szpinaku. Rolada jest wtedy bardziej kolorowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

03.03.2014 21:50
Czy "jak na biszkopt" znaczy ubić najpierw białka, dodać żółtka a następnie ser ?
GOSIA18 19.06.2013 22:59
Bardzo ciekawy i oryginalny przepis
Faustyna 19.06.2013 20:54
Do Ilona ES: Ja zwijam ciepłe ciasto:)
Ilona ES
Ilona ES 19.06.2013 19:48
Zimne ciasto zwijam czy jeszcze ciepłe? Fajny przepis.
marcia7 19.06.2013 13:44
ale smaczna
kriko 19.06.2013 13:24
napewno smaczna
Krzysztof15 19.06.2013 13:21
ciekawy przepis
halina17 19.06.2013 13:13
Super rolada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak