Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z liśćmi buraka , fetą i olejem kukurydzianym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1 garść
sałata masłowa 1/4 szt
szparagi 4 szt
ser feta 1/2 szt
pomidor 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z liśćmi buraka , fetą i olejem kukurydzianym

Liście buraka naciowego myjemy osuszamy to samo robimy z sałatą masłową. Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kawałki. Ser feta kroimy w kostkę . Pomidora myjemy i kroimy drobno. Na talerzach układamy sałatę i botwinę , dodajemy szparagi, ser i posypujemy pokrojonym pomidorem. doprawiamy solą morską do smaku i pieprzem grubo mielonym. Polewamy olejem kukurydzianym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 20.06.2013 09:58
apetyczna :)
Janina 19.06.2013 10:40
Czuć wiosnę nba talerzu
msmors 19.06.2013 10:34
ciekawe zestawienie
Agnieszka-87-25 19.06.2013 09:54
pyszna sałatka
aisza1 19.06.2013 09:50
pycha taka jaką lubię
iwa643 19.06.2013 09:24
Polecam smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak