Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WACHLARZYKI ZIEMNIACZANE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak
przyprawy według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: WACHLARZYKI ZIEMNIACZANE

Wykonanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry tak, aby z jednej strony były połączone. Boczek wędzony kroimy w plastry i wkładamy w ziemniaczki, delikatnie aby nie rozwarstwić. Jeżeli boczek jest mało słony, przyprawiamy według uznania (polecam sól czosnkową) i pieczemy w temperaturze 200°C około 30 minut. Pod koniec możemy posypać żółtym serem ale nie koniecznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 14.10.2013 21:26
Uwielbiam takie ziemniaczki.
2milutka 18.06.2013 22:03
ciekawy pomysł
bogusia19 18.06.2013 21:34
bardzo ciekawe
Joannasz3190 18.06.2013 21:33
Oryginalne, ale wygląda na smaczne :)
iwi 18.06.2013 21:24
super pomysł
dodi 18.06.2013 21:10
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak