Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

New York Chicken

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z udek kurczaka 0,5 kg
pieczarki 20 dag
boczek wędzony 6 plastrów
ser żółty 6 plastrów
sos sojowy 1 łyżeczka
por (biała część) 1 mały
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ketchup 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: New York Chicken

Danie pochodzi z mojego ulubionego pubu w UK, przepis odtwarzałam sama.
Zaczynamy od marynaty. Ketchup i sos sojowy mieszamy ze sobą, można dodać czosnek. Zamiast ketchupu może być sos barbecue. Marynatą smarujemy kurczaka i odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie kroimy pora i pieczarki w plasterki.

Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy pora z pieczarkami. Każdy filet owijamy plastrem boczku i żółtego sera.
Zapiekamy przez około 35-40 minut w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak