Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sezon na truskawki i poziomki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
śmietana 30% pół litra
truskawki pół kilograma
poziomki 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
mleko 3,2% 1/2 szklanki
do dekoracji mięta
fix do śmietany 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: sezon na truskawki i poziomki

Kroki postępowania

1
przygotowuję okrągłe naczynie ( u mnie miska żaroodporna) wykładam folią spożywczą .Truskawki kroję na pół, poziomki w całości i układam zakrywając dno. i boki formy.
Krok 1 - sezon na truskawki i poziomki foto
2
śmietanę ubijam na sztywno z dodatkiem soku z cytryny,cukru pudru,fixu i żelatyny rozpuszczonej w mleku ( na pół szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny)
Krok 2 - sezon na truskawki i poziomki foto
3
na owoce wykładam śmietanę
Krok 3 - sezon na truskawki i poziomki foto
4
na śmietanę biszkopty
Krok 4 - sezon na truskawki i poziomki foto
5
zakrywam folią i przykrywam talerzem i do lodówki ,przynajmniej na 3 godzinki
Krok 5 - sezon na truskawki i poziomki foto
6
naczynie obracam i mam biszkopty na dole a owoce u góry.
Krok 6 - sezon na truskawki i poziomki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.06.2016 15:05
ciekawy deser
atort111
atort111 04.05.2015 13:10
truskawki, to lubię
Marta1986 18.06.2013 12:14
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak