Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
majonez lekki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szczypiorem

Gotujemy jajka na twardo w osolonej wodzie, (żeby nie popękały) ok. 10 minut. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupki i rozdrabniamy najpierw nożem, a potem rozgniatamy w misce widelcem :). Dodajemy wszystkie składniki, musztardy, majonezy, przyprawy, jeśli jest za sucha to dodajmy majonezu :). dodajemy posiekanego szczypiorku i wkładamy do lodówki na kilka minut, a potem zajadamy się z całą rodziną. Najlepiej smakuje z chlebem z własnego wypieku :) Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 02.10.2013 12:18
fajna pasta
Bernadeta1 10.07.2013 13:01
smaczne śniadanie z taką pastą
galo90 01.07.2013 15:22
pasta pyszna :)
marcia7 17.06.2013 19:35
pyszna do bułeczki
Piotr-21 17.06.2013 18:40
bardzo dobra
Barbara777 17.06.2013 18:33
Bardzo dobre
AnielskaSlodycz 17.06.2013 18:29
robię taki sam, POLECAM :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak