Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka ze szpinakiem i dynią

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 200 g
garść świeżego szpinaku 1
pestek dyni 3 łyżka
marchewka 1
rzeżuchy 1/2 szk
kukurydzy z puszki 3 łyżki
sól himalajska do smaku
sok z cytryny
cukier do smaku
dyni ( 30 ml )
olej 1 saszetka (z pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka ze szpinakiem i dynią

Kapustę poszatkować a marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i cebule dowolnie pokroić. Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać pestki dyni oraz rzeżuchę. Dodać do smaku wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę. Gotowa surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do dań mięs lub ryb na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.06.2013 22:49
fajne połączenie
gotujebochce 17.06.2013 10:42
też się zgadzam, że to musi być pyszne
joanna30 17.06.2013 10:38
Pyszna musi byc ta sałateczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak