Łosoś smażony z pieczarkami :

Łosoś smażony z pieczarkami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 łyżki masła klarowanego ( lub jeśli nie ma to prawdziwe – nie mix )

  • 2 łyżki soku z cytryny,sól,pieprz mielony

  • łosoś filet

    2 szt.
  • pieczarki

    8 szt.
  • olej słonecznikowy

    4 łyżki
  • olej aromatyzowany

    2 łyżki, truflami
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia skropić sokiem z cytryny , posolić i popieprzyć z obu stron .Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano pokrojone w grube plastry pieczarki .Gdy będą gotowe lekko posolić . W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła . Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron .Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia razem z tłuszczem i dusić na małym gazie przez 5 minut.
Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

20.05.2012 18:02
super

noculos

13.01.2012 22:48
super

Marybeth

19.09.2011 14:44
Pycha :D

Zoso

21.09.2010 12:16
Jak wróce z wakacji to sprawdze przepis na sobie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat