Kompot jerzynowy z winem

Kompot jerzynowy z winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    40 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • wino słodkie czerwone

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowac w garnku dwie szklanki wody z cukrem i sokiem z cytryny. Ostudzic dodac wino. Owoce przebrac i ułożyc w szklanej misce, zalac syropem z winem i dobrze schłodzic w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

07.06.2011 14:22
dobre

Anna141

10.05.2011 11:15
pyszne

Barbara55

04.04.2011 15:18
jerzynowy? a może jerzystary?

kielcok1

07.03.2011 16:10
zamiast robić kompoty z winem proponuję zaglądać częściej do słownika ortograficznego

Allice

22.06.2010 09:01
Komu szkoda 0,5 szklanki wina niech nie robi ;)

Krzysztof42

12.06.2010 18:35
szkoda wina

Ela20

04.06.2010 09:32
Ciekawy przespis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat