Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ropucha w dziurze :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 6-8 szt.
oliwa 5 łyżek
mąka 1/2 kubka
jajko 3 szt.
mleko 1/4 kubka
woda 1/4 kubka

Przepis i sposób przygotowania na: Ropucha w dziurze :

Kiełbaski podsmażyć na oliwie na rumiano. Z mąki , wody, mleka , jajek zrobić naleśnikowe ciasto. Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania . Wlać pozostałą oliwę i wstawić do piekarnika na parę minut . Gdy oliwa będzie gorąca , zalać kiełbaski ciastem i ponownie wstawić do piekarnika . Zapiekać przez ok. 15 minut , aż ciasto ,, spuchnie „ i zrobi się złoto – brązowe. Podawać na gorąco .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.05.2012 10:47
Ciekawy pomysł i nazwa
AGNIESZKA144 22.10.2011 16:05
fajne
Iwona56 07.05.2011 09:21
ciekawy pomysł
Agnik 01.04.2011 20:46
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak