Ropucha w dziurze :

Ropucha w dziurze :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    6-8 szt.
  • oliwa

    5 łyżek
  • mąka

    1/2 kubka
  • jajka

    3 szt.
  • mleko

    1/4 kubka
  • woda

    1/4 kubka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski podsmażyć na oliwie na rumiano. Z mąki , wody, mleka , jajek zrobić naleśnikowe ciasto. Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania . Wlać pozostałą oliwę i wstawić do piekarnika na parę minut . Gdy oliwa będzie gorąca , zalać kiełbaski ciastem i ponownie wstawić do piekarnika . Zapiekać przez ok. 15 minut , aż ciasto ,, spuchnie „ i zrobi się złoto – brązowe. Podawać na gorąco .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

15.05.2012 10:47
Ciekawy pomysł i nazwa

AGNIESZKA144

22.10.2011 16:05
fajne

Iwona56

07.05.2011 09:21
ciekawy pomysł

Agnik

01.04.2011 20:46
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat