Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutella śliwkowo-orzechowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2,5 kg
cukier 1 kg
cukier wanilinowy 2
kakao 15 dag
orzechy włoskie 20 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Nutella śliwkowo-orzechowa

Wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa, dodać cukier i smażyć ok 2 godziny. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, kakao, orzechy i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Gorące przełożyć do słoików i pasteryzować przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 15.06.2013 10:25
Moja mama taka robi - jest rewelacyjna do naleśników.
Mniam 15.06.2013 09:12
Moja mama kiedyś takie robiła- bardzo dobre.
biatriss 15.06.2013 00:05
kiedys robiłam, dobra
Adamorek 14.06.2013 23:40
przefajne smarowidło
Monia 14.06.2013 22:35
Co tu można więcej napisać jak PYSZNE, niebo w gębie, mniam, mniam... :D
Olga_SK 14.06.2013 22:35
i u nas się podobną robi, ale i ja nie spotkałam się z dodatkiem orzechów - to musi nieźle podbić smak! warte wypróbowania!
Ola1984 14.06.2013 22:32
Robię podobną nutellę śliwkową, ale nie dodawałam do niej nigdy orzechów. Takie połączenie smaków musi być przepyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak