Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z węgorzem na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 0,5 sztuki
jajko 6 sztuk
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka 2-3 szklanki
Szczypiorek cienki do smaku
sól do smaku
masło do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z węgorzem na maśle

Z węgorza ściągamy skórę i filetujemy go. ( odcinamy na około głowy skórę a następnie za pomocą ściereczki lub kombinerek ściągamy skórę w stronę ogona. Następnie odcinamy głowę i przekrawamy wzdłuż ). Gotowego kroimy w niewielkie kawałeczki ( tak na raz do buzi ). Z mąki, papryki oraz soli robimy panierkę i panierujemy kawałki węgorza. Na maśle smażymy węgorza. Dodajemy jajka, pieprz i kucharka. Mieszamy delikatnie, aż jaka się zetną. Jajecznicę nakładamy na talerzyk a następnie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.02.2014 07:55
ciekawa propozycja
RenataZ-et 25.07.2013 19:33
wow-ale super ta jajecznica
Matik 28.07.2010 12:27
ciekawe
IlonaAlbertos 26.07.2010 18:38
Przepis pierwsza klasa, na pewno wypróbuję.
Iwusia 25.07.2010 22:48
Mieszamy delikatnie, aż jajka się zetną. = przepraszam za błąd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak