Jajecznica z węgorzem na maśle

Jajecznica z węgorzem na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wegorz

    0,5 sztuki
  • jajka

    6 sztuk
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • mąka

    2-3 szklanki
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z węgorza ściągamy skórę i filetujemy go. ( odcinamy na około głowy skórę a następnie za pomocą ściereczki lub kombinerek ściągamy skórę w stronę ogona. Następnie odcinamy głowę i przekrawamy wzdłuż ). Gotowego kroimy w niewielkie kawałeczki ( tak na raz do buzi ). Z mąki, papryki oraz soli robimy panierkę i panierujemy kawałki węgorza. Na maśle smażymy węgorza. Dodajemy jajka, pieprz i kucharka. Mieszamy delikatnie, aż jaka się zetną. Jajecznicę nakładamy na talerzyk a następnie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

28.02.2014 07:55
ciekawa propozycja

RenataZ-et

25.07.2013 19:33
wow-ale super ta jajecznica

Matik

28.07.2010 12:27
ciekawe

IlonaAlbertos

26.07.2010 18:38
Przepis pierwsza klasa, na pewno wypróbuję.

Iwusia

25.07.2010 22:48
Mieszamy delikatnie, aż jajka się zetną. = przepraszam za błąd

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat