Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze świeżego ogórka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 i 1/4 litra
kostki rosołowe 2 szt.
ogóek świeży 600 g
serek topiony 100 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
koperek świeży 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek ptysiowy
kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze świeżego ogórka

Ogórki umyć, odkroić z obu stron końcówki, pokroić w plastry. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować ok. 10 minut, po tym czasie wrzucić kostki rosołowe, pokrojony w plasterki serek topiony. wszystko razem zmiksować. W niewielkiej ilości zimnej wody rozrobić mąkę ziemniaczaną, wlać do garnka, dodać śmietankę i gotować jeszcze ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać na talerze, posypać koperkiem. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 17.02.2014 09:52
wspaniały przepis!
mysza75 31.01.2014 11:09
super kremik na lato :-)
adelajda 14.07.2013 06:43
Lubię zupki z ogórka świezego
Norgiusz 09.07.2013 06:28
musze sprobowac
ONY_za_kare 06.07.2013 12:12
musi być pyszna
jordi 01.07.2013 00:23
o bardzo ciekawym kolorze
lara 14.06.2013 11:13
bardzo dobra, polecam!!!
KasiaK90 14.06.2013 08:38
pyszna kremowa zupka
Cranberry 13.06.2013 22:10
wygląda super :)
gotujebochce 13.06.2013 21:51
pychotka musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak