Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa wielowarzywna

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pieczarki 6 szt.
pietruszka 1 szt
ziemniaki młode 4 szt.
cukinia 0,5 szt.
bulion drobiowy 2 kostki
rozmaryn
boczek wędzony 5 plastrów
woda 1,5 l
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa wielowarzywna

Kroki postępowania

1
Obrane warzywa kroimy na mniejsze kawałeczki. Umieszczamy w garnku z wodą. Dorzucamy kostki bulionowe i gotujemy przez około 20-30 minut.
Krok 1 - Zupa kremowa wielowarzywna foto
2
W międzyczasie podsmażamy boczek.
Usmażone kawałki mięsa odkładamy na talerzyk, a na patelnię wlewamy około 0,5 szklanki wody. Mieszamy tłuszczyk, który został z wodą. Całość z patelni przelewamy do gotującej się zupy. Dodajemy również startą cukinię.
Krok 2 - Zupa kremowa wielowarzywna foto
3
Zupę miksujemy blenderem i gotujemy jeszcze przez około 10 minut i przyprawiamy do smaku tabasco, pieprzem, solą i rozmarynem.
Podajemy z boczkiem i natką pietruszki.
Smacznego :)
Krok 3 - Zupa kremowa wielowarzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 20.06.2013 13:34
Zdrowa !!
Dorota37 14.06.2013 13:35
Piękny kremik sama bym zjadła
Alex_M 14.06.2013 09:15
swietna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak