Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana kapusta z bułką tartą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
margaryna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana kapusta z bułką tartą

Kapustę obieramy z pierwszych liści. Następnie dokładnie płuczemy i w całości wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Ugotowaną kapustę wyciągamy z wody i odcedzamy z nadmiaru wody. Margarynę roztapiamy w małym garnuszku, wsypujemy bułkę tartą i podsmażamy przez chwilkę. Kapustę przekładamy na talerz, przekrawamy na pól i polewamy podsmażoną bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 25.02.2014 19:22
pyszna,też tak robię
fotoviderek 20.09.2013 07:50
Świetny pomysł:)
Janina 23.06.2013 12:59
Ale mi się marzy, rzeczywiście moja mama taka robiła, dzięki za przypomnienie;)
adelajda 20.06.2013 18:12
robię tak też włoską kapustę
Mona73 12.06.2013 23:09
zjadłabym taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak