Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki z zieleniną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek posiekany 1 łyżka
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
rzodkiewka 10 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki z zieleniną

Rzodkiewkę umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Koperek wraz z natką pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Startą rzodkiewkę oraz posiekany koperek i natkę razem wymieszać, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę oraz doprawić do smaku pieprzem i solą i wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem surówkę schłodzić w lodówce. Podawać wraz ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.12.2013 14:44
Smaczna surówka.
Margo1 20.08.2013 15:39
moja ulubiona
ppaulina 04.07.2013 21:01
palce lizać
ppaulina 04.07.2013 21:01
palce lizać
JOANNA16 14.06.2013 15:37
ciekawe, pewnie i pyszne
IwonaDD 12.06.2013 18:08
same witaminy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak