Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe zraziki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mąka pszenna 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe zraziki

Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace. Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę. Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.07.2012 15:47
pycha obiad
Katarzyna/kate1980 26.04.2012 21:39
pyszniutkie
jasiek 27.05.2011 13:25
miodzio
szajba2 30.04.2011 19:23
podoba mi się
Barbara55 03.04.2011 16:53
coś konkretnego na obiad
Tika4444 23.03.2011 07:25
wyglądaja smakowicie
Tika4444 23.03.2011 07:24
wyglądają smakowicie
kielcok1 06.03.2011 15:58
fajne i konkretne
pioge7 19.02.2011 11:49
super
jasiek 26.01.2011 15:53
brzmi dobrze
aguus 12.01.2011 13:39
rewelacja!
Iwusia 04.01.2011 00:48
smaczne i szybkie :)
rakow2
rakow2 23.12.2010 15:25
lubię zraziki
Jolanta40 01.12.2010 09:57
uwielbiam
Jaheira11 16.11.2010 22:12
pyszne
pawel6 20.08.2010 09:12
Szybkie i pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak