Tagliatelle z owocami morza

Tagliatelle z owocami morza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Tagliatelle

    250 g
  • owoce morza

    200 g
  • pomidor

    2 szt
  • boczek wędzony

    50 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa z oliwek

  • natka pietruszki

  • sól

  • płatki chilli

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki. Smażymy chwilkę i dodajemy mieszankę owoców morza bez rozmrażania, smażymy około 10 min i dodajemy obranego ze skóry i pokrojonego pomidora. Drobno posiekaną natkę pietruszki (ok. 2 łyżek) mieszamy ze wszystkim i smażymy 5 minut. Przyprawiamy do smaku solą, płatkami chilli i sokiem z cytryny.
Do przygotowanej mieszanki dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.07.2013 19:08
Pyszne jedzenie.

Pusia

13.06.2013 09:43
bardzo smaczne

Katarzyna59

12.06.2013 08:05
super przepis

Beata68

11.06.2013 20:06
bardzo dobre!

LoLa

11.06.2013 19:48
z chęcią bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat