Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe z polewą serową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
olej 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
starta marchewka 2 szklanki
cynamon 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
Polewa:
masło 10 dag
cukier puder
olejek migdałowy
jabłko 1 starte
ser biały twarogowy 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z polewą serową

Całe jajka , olej, cukier i cynamon miksujemy razem w misce. Jabłko obieramy i ścieramy , tak żeby była cała szklanka. Marchewkę obieramy i ścieramy aby były 2 szklanki wiórek. Do drugiej miski dajemy mąkę marchew i jabłko. Mieszamy dodajemy proszek , sodę i jeszcze raz mieszamy. łączymy zawartość dwóch misek i mieszamy. wlewamy na blaszkę i pieczemy ok 1 godziny. Robimy polewę. Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy serek mielony z wiaderka , cukier puder do smaku i olejek migdałowy . Mieszamy do jednolitej konsystencji. Polewę odstawiamy aby troszkę zgęstniała. Polewa polewamy ciasto i odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.06.2013 08:09
super przepis
iwa643 11.06.2013 16:09
Pyszne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak