Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bezowy z kremem kawowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3
cukier 150 g
łyzeczka mąki kartoflanej
łyzeczka octu winnego
śmietana kremówka 250ml
masło 150 g
cukier puder 80 g
rum 3 łyzki
mocna kawa zimna rozpuszczalna 4 łyżki
skórka z cytryny do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bezowy z kremem kawowym

3 białka ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, Uformować okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca do 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec kolejne 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodac rum i kawe. Ubic smietanke kremówke na sztywno. Szprycą udekorowac beze wyciskajac krem i smietanke, ułożyć jagody oraz kawalki skórki cytryny. Schłodzic w lodówce przez 30 minut.
Mozna dac inne owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 30.01.2012 08:57
pychota
ewelina/bunia 03.06.2011 13:17
super
SmacznaPyza 23.04.2011 18:49
bardzo mi się podoba taki torcik :-)
iwa643 26.07.2010 08:36
lubię takie słodkosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak