Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grila

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
kiełbasa zwyczajna 1
pieczarki kilka
cebula biała
sól
pieprz
boczek 0,5 kg surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grila

Kroki postępowania

1
Surowe mięso myjemy i kroimy na kawałki ok 3 cm x 3 cm. Cebulę kroimy w grubsze krążki. Pieczarki również dzielimy na grubsze kawałki.Paprykę kroimy w kwadraciki, a kiełbasę w plastry.
Krok 1 - Szaszłyki z grila foto
2
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę składniki według upodobań. Ja robiłem karkówka, cebula, papryka, kiełbasa, pieczarka, boczek i tak x2. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki.
Krok 2 - Szaszłyki z grila foto
3
Na rozpalonego grilla kładziemy gotowe szaszłyki i grillujemy do czasu upieczenia się mięsa.
Krok 3 - Szaszłyki z grila foto
4
Podajemy najlepiej z musztardą.


S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 4 - Szaszłyki z grila foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 01.01.2014 22:29
bardzo apetyczne
eMMe 11.06.2013 16:31
Bardzo mięsne i bardzo fajne:)
bogusia19 11.06.2013 15:10
pyszny szaszłyczek
dodi 11.06.2013 15:01
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak