Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa krewetkowa
Kroki postępowania
Zalewamy wrzątkiem grzyby mun. Przygotowujemy bulion z kurczaka. Cebulę dymkę drobno siekamy, paprykę czerwoną kroimy na większe kawałki, a kapelusze z pieczarek kroimy na 4 części.
W garnku rozpuszczamy troszkę masła i wrzucamy cebulę i smażymy do momentu zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki i pokrojoną paprykę, grzyby mun i dusimy całość.
Do garnka wlewamy cały bulion, skórkę z cytryny ścieramy na tarce, tak samo skórkę z limonki, które wcześniej wyparzamy i również dodajemy do bulionu wraz z puszką pomidorów. Papryczki chilli drobno kroimy i wraz z krewetkami, 1 łyżeczką sosu piri piri, sosem rybnym dodajemy do zupy.
S M A C Z N E G O ! ! !