Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem i jajkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 20 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
szpinak świeży lub mrożony 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
żołty starty ser 2-3 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło 1 łyżka
białko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem i jajkiem

Z mąki, jajka soli i pół szklanki wody zagnieść wolne ciasto, rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek kłaść łyżkę farszu. Zlepić pierożki. Gotować w osolonej wodzie.
Przepis na farsz:
Szpinak opłukać, usunąć łodyżki, posiekać, przysmażyć na maśle i poddusić ze rozdrobnionym czosnkiem. Dodać bułkę tartą, posiekane jajko na twardo, wszystko przyprawić do smaku i jeszcze chwilę poddusić. Farsz przestudić i wymieszać z żółtym serem i białkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.12.2013 06:54
lubię pierogi ze szpinakiem
gusia1000 27.03.2013 23:45
Rewelacja.
Iwusia 13.01.2013 21:15
bardzo smaczne, ja lubię takie odsmażane :D
romanrafal
romanrafal 23.09.2012 09:17
świetne,super,rewelacja
ElizaT 23.07.2012 23:14
chętnie bym takie zjadła
Seba 16.03.2012 09:05
extra
kochanyptysiu 05.11.2011 10:38
rewelacja
edyta44 13.02.2011 14:31
super
Iwona51
Iwona51 23.01.2011 00:39
pyszne
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:33
ale smakowite
plocia 08.08.2010 13:33
pyszności tu serwujesz
Monika193
Monika193 07.08.2010 11:06
napewno wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak