Puree ziemniaczane zapiekane w kapeluszach pieczarek :

Puree ziemniaczane zapiekane w kapeluszach pieczarek :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt. (niewielkie)
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    1/3 szkl.
  • pieczarki

    6 szt.
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek ( nóżki wykręcić i drobno pokroić ). Zdjąć kapelusze z patelni , a na pozostałym na niej oleju usmażyć na rumiano pokrojone nóżki pieczarek .Odsączyć je z tłuszczu( tłuszcz z patelni przelać do naczynia do zapiekania ) , dodać do puree ziemniaczanego i wymieszać.
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym. W naczyniu do zapiekania w którym jest już olej ze smażenia pieczarek ułożyć kapelusze pieczarek z puree ziemniaczanym. Rozgrzać piekarnik i zapiekać pieczarki 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

everything

16.01.2012 13:17
Aż zgłodniałem ;-)

Joanna108

15.09.2011 19:16
bardzo fajny pomysł !

PaniMISIOWA

07.09.2011 09:30
najchętniej dałabym z 10 głosów, a mogę tylko 1... jak zawsze same wspaniałości u Buni!

eli_555

15.08.2011 23:11
pysznie wyglądają

IlonaAlbertos

16.03.2011 22:57
Robię podobne, każdemu smakuje :)

gusia1000

22.11.2010 22:15
Super sprawa, tylko jeść.

tulipan

29.08.2010 14:56
Ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat