Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane zapiekane w kapeluszach pieczarek :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt. (niewielkie)
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 1/3 szkl.
pieczarki 6 szt.
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane zapiekane w kapeluszach pieczarek :

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek ( nóżki wykręcić i drobno pokroić ). Zdjąć kapelusze z patelni , a na pozostałym na niej oleju usmażyć na rumiano pokrojone nóżki pieczarek .Odsączyć je z tłuszczu( tłuszcz z patelni przelać do naczynia do zapiekania ) , dodać do puree ziemniaczanego i wymieszać.
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym. W naczyniu do zapiekania w którym jest już olej ze smażenia pieczarek ułożyć kapelusze pieczarek z puree ziemniaczanym. Rozgrzać piekarnik i zapiekać pieczarki 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 16.01.2012 13:17
Aż zgłodniałem ;-)
Joanna108
Joanna108 15.09.2011 19:16
bardzo fajny pomysł !
PaniMISIOWA 07.09.2011 09:30
najchętniej dałabym z 10 głosów, a mogę tylko 1... jak zawsze same wspaniałości u Buni!
eli_555 15.08.2011 23:11
pysznie wyglądają
IlonaAlbertos 16.03.2011 22:57
Robię podobne, każdemu smakuje :)
gusia1000 22.11.2010 22:15
Super sprawa, tylko jeść.
tulipan
tulipan 29.08.2010 14:56
Ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak