Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty....z dodatkiem sosu pomidorowego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
mięso mielone 500 g
cebula 3 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz
kapusta 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty....z dodatkiem sosu pomidorowego

Kapustę młodą parzymy, ryż po ugotowaniu posypujemy Kucharkiem i pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Wszystko poza kapusta łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku.
Następnie farsz zawijamy w liście kapusty i układamy w garze. Gdy gołąbki są zwinięte zalewamy wodą rozrobioną w magii i rosołkiem drobiowym. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Sos:

W garnku podsmażamy cebulę na tłuszczu z pomidorami i przecierem. Następnie przecieramy przez sitko dodajemy rosołu i gotujemy. Następnie dodajemy cukru zagęszczamy i dodajemy odrobinę śmietany. Gdy gołąbki są gotowe nakładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.07.2013 00:12
świetny obiad zamierzam taki zrobić w sobotę
Halina14 27.06.2013 08:18
uwielbiam gołąbki
Katarzyna59 11.06.2013 09:56
smaczne jedzonko
matesko 11.06.2013 08:15
bardzo apetyczne
meg1984 10.06.2013 22:29
lubię na obiad
Luki 10.06.2013 22:07
goląbki są pyszne
Wiesława1 10.06.2013 22:00
uwielbiam gołąbki i też dzisiaj robiłam
Zdzisław 10.06.2013 21:22
pyszne, chętnie bym zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak