Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano-kalarepkowe na bulionie :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 kostka
kalarepa 1 szt.
ziemniaki 3 szt.
koperek 4 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano-kalarepkowe na bulionie :

Obrać ziemniaki i kalarepkę . Pokroić w grubą kostkę .Zalać wodą ( ok. 3 szklanek ) – dodać Bulionetkę ( lub zamiast wody i Bulionetki zalać bulionem ) .Gotować do miękkości .Odcedzić .Dodać masło .Utłuc na puree .Dodać koper – wymieszać. Chwilę ogrzewać mieszając na małym gazie .
Podawać do mięs .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.12.2011 07:44
chętnie spróbuję
Marcela 22.09.2010 19:58
mmm...palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak