Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak mexicana

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
ser żółty 20 dag
sos pomidorowy 100 ml
ryż 1 woreczek
nachos ok 10 szt
ser kozi 10 dag
sól, pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta
curry łagodne 1 łyżeczka
bulion 1 kostka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak mexicana

Pierś z kurczaka obgotować w kostce bulionowej. Następnie "porwać " na kawałki. Ugotowana pierś ładnie się rozdziela. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, przełożyć mięso, posypać papryką mieloną słodką i odrobiną chilli. Całość wymieszać i podsmażyć. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem curry- nabierze ładnego koloru. Przecier pomidorowy wymieszać z sosem pomidorowym oraz chilli. Na talerzu ułożyć porcję mięsa , polać sosem i posypać odrobiną sera żółtego. Zapiec w piekarniku. Gdy ser już się rozpuści, wyciągnąć z piekarnika i ułożyć porcję ryżu. Mięso posypać kozim serem. Całość ozdobić nachos. Brzegi talerza posypać majerankiem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 26.09.2013 23:18
Smaczny obiad lub kolacja
aisoglam 10.06.2013 22:47
Kolorowo :)
Henryka2 10.06.2013 17:16
Pysznie się zapowiada. :)
Olga_SK 10.06.2013 16:56
moje smaki! na pewno wypróbuję :)
beniaminek 10.06.2013 15:03
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak