Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

błyskawiczna pomidorowa z kluseczkami z mozarelli

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 700 ml
kulka mozzarelii 1
gęsta śmietana 3 łyżeczki
natka pietruszki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: błyskawiczna pomidorowa z kluseczkami z mozarelli

Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę posiekać. Przecier doprowadzić do wrzenia, przyprawić solą, pieprzem, dosypać suszoną bazylię, wsypać startą mozzarellę, wymieszać i wyłączyć gaz. Jeśli uważamy, że zupka wyszła trochę za gęsta, można dolać trochę wody. Gorącą zupę przelać do miseczek i udekorować kleksem śmietany i natką lub bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 10.06.2013 22:49
Smacznie i kolorowo :)
Papryczka 10.06.2013 16:37
smaczna zupka
idealme 10.06.2013 14:16
palce lizać ! :)
Megg 10.06.2013 13:01
pyszna pomidorowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak