Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
cebula biała 25 dkg
cukier 5 dkg
oliwa 1/4 szklanki
ocet 10 % 1/4 szklanki
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: pasta paprykowa

dobrze oczyszczona paprykę i cebulę zmielić na maszynce.dodać cukier,oliwę,ocet,przyprawy do smaku i gotować na silnym ogniu przez 20 min,ciągle mieszając.gorącą pastę nakłaść do słoików.dobrze zakręcić i pasteryzować przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 17.07.2012 11:40
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak