Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem :

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz mielony ( kolorowy ),½ łyżki masła,słodka śmietanka,2 łyżki utartego sera Chedar

  • ziemniaki

    4 szt.
  • brzoskwinie w puszce

    1 połówka
  • brzoskwinie w puszce

    4 połówki do podawania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

13.01.2011 08:17
Bardzo pomyśłowe zestawienie, ciekawa jestem połączenia ziemniaków i brzoskwinii..... Jestem za!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat