Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieprz mielony ( kolorowy ),½ łyżki masła,słodka śmietanka,2 łyżki utartego sera Chedar
ziemniaki 4 szt.
brzoskwinie w puszce 1 połówka
brzoskwinie w puszce 4 połówki do podawania

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano-cebulowo-brzoskwiniowe zapiekane z serem :

Ugotować ziemniaki razem z cebulą w osolonej wodzie. Odcedzić . Dodać masło , śmietankę , ser . Zrobić puree . Gdy ser już się rozpuści dodać bardzo drobno pokrojoną połówkę brzoskwini .Wymieszać . 4 połówki brzoskwini napełnić puree ziemniaczanym ( lekko ściąć spód by się nie wywracały ), posypać z wierzchu mielonym kolorowym pieprzem .Wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać ze schabem duszonym z cebulą i brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 13.01.2011 08:17
Bardzo pomyśłowe zestawienie, ciekawa jestem połączenia ziemniaków i brzoskwinii..... Jestem za!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak