Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z brzoskwinią :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 średnie ziemniaki ,6 połówek brzoskwiń z syropu,1 łyżka masła
¼ szklanki śmietanki słodkiej 18%( lub jeszcze lepiej 30%),grubo mielony czarny pieprz , ½ łyżeczki soli

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z brzoskwinią :

Ziemniaki obrać , pokroić w ćwiartki , zalać wodą i osolić . Gotować do miękkości . Odcedzić . Dodać masło , śmietankę . Zrobić puree . Dodać pokrojoną w drobna kosteczkę 2 połówki brzoskwiń, posypać pieprzem – wymieszać delikatnie .Puree włożyć do czterech pozostałych połówek brzoskwiń . Wstawić na moment do gorącego piekarnika .

Podawać ułożone na mięsie ( kotlecie schabowym , sznyclu z kurczaka itp. ) lub zrobić więcej porcji i obkładać nimi półmisek z mięsem .

Robię podobne puree dodatkowo z cebulką i serem Chedar – zapiekane. Obie wersje są bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 26.08.2011 20:39
super
Goya 09.12.2010 12:37
ładnie
Koper 03.10.2010 21:14
Ciekawe połączenie...
Emilia22 26.09.2010 10:05
mniam
tulipan
tulipan 19.09.2010 00:20
Uwielbiam puree

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak