Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kolorowymi dodatkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
marchewki 2
cebula 1
ząbki czosnku 3
kapusty pekińskiej 150 g
rzeżuchy ( objętościowo ) 1 szk
jajko 2
wody 1/3 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
DODATKOWO:
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kolorowymi dodatkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić na kawałki. Marchew i cebulę obrać i umyć, kapustę pokroić na kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę
Krok 1 - Mielone z kolorowymi dodatkami foto
2
. W maszynce do mięsa na grubym sitku zmielić mięso razem z cebulą i marchewką a także kapustą pekińską. Do zmielonych składników dodać czosnek, rzeżuchę, jajka oraz pozostałe składniki oraz przyprawy i wyrobić masę.
Krok 2 - Mielone z kolorowymi dodatkami foto
3
Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto brązowy kolor.
Krok 3 - Mielone z kolorowymi dodatkami foto
4
Podawać gorące z surówką i ziemniakami.
Krok 4 - Mielone z kolorowymi dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.06.2013 21:38
fajny przepis
Megg 09.06.2013 20:29
pyszne mielone na obiad
iwi 09.06.2013 19:34
fajny pomysł na mielonkę
bogusia19 09.06.2013 19:29
na pewno pyszne
Konczi 09.06.2013 19:27
super kotleciki
dodi 09.06.2013 19:18
bardzo podoba mi się pomysł na ten mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak