Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1
czosnek 2 ząbki
śmietana 1 szklanka
mąka 1-2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: królik w śmietanie

mięso królika oczyścić,pokroić na porcje i przyprawić.pozostawić na ok.2 godz.,po czym podpiec na oleju z obu stron.dodać czosnek,liść laurowe i podlać wodą.dusić do miękkości,od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia.gdy mięso będzie dostatecznie miękkie,podlać śmietaną wymieszana z mąką,przyprawić do smaku i podgrzewać jeszcze kilka minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 13.09.2010 11:22
super
SmacznaPyza 03.08.2010 10:55
nie robiłam nigdy królika - jak się go porcjuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak