Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 łyżki
masło 3 łyżki
dżem pomarańczowy 2 łyżki
kakao 1 łyżka
owoce kandyzowane 10 dag
migdały mielone 5 dag
wafel tortowy 1
polewa czekoladowa
POSYPKA
ciastka 40 kakaowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Ciasteczka rozkruszyć, wsypać do miski. Mleko i masło rozpuścić, wlać do ciastek. Dodać dżem, kakao i mielone migdały. Dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać bakalie. Foremkę (28x8 cm) wyłożyć folią, na dnie położyć wafel (wymiary takie jak foremki) i wyłożyć masę. Docisnąć. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Pokroić na długie batoniki. Polać polewą czekoladową i posypać cukiereczkami.
Jeśli używasz jasnych ciastek to watro dodać o 1-2 łyżki więcej kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 29.08.2013 19:15
Lubię to :)
kasienka23 09.06.2013 07:40
pycha, nigdy sama nie robiłam bajaderki
monisia1977 08.06.2013 20:11
fajnie wygląda
adelajda 08.06.2013 18:22
ale pysznie się zrobiło
2milutka 08.06.2013 18:18
nie robiłam nigdy...
Gracer 08.06.2013 18:13
dawne czasy pycha
GOSIA18 08.06.2013 17:41
Dawno nie jadłam, pyszności
Habibi 08.06.2013 17:26
ślicznie podane :) uwielbiam bajaderkę :)
Renata9 08.06.2013 16:57
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak