Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczano-fasolowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 średnie ziemniaki ( najlepiej młode ),¾ puszki ziaren białej fasoli w zalewie ( puszka o objętości 400 g )
2 łyżki masła,¼ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
Pieprz biały mielony Prymat
sól
fasola czerwona z puszki 1/4 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczano-fasolowe :

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .
Fasolę odcedzić ( a czerwoną dodatkowo przepłukać ) – podgrzać osobno.
Wymieszać ziemniaki z białą fasolą ( 1/3 objętości użytej pozostawić ) , dodać masło i śmietankę .Utłuc na gładkie puree ( można zmiłować lub użyć robota kuchennego ) .Doprawić do smaku solą i pieprzem .Delikatnie domieszać pozostałe ziarna .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 05.08.2011 23:18
fajny pomysł
eli_555 23.12.2010 14:12
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak