Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki bez panierki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pieczarki 12 szt dużych
cebula 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 szt
pieprz
kajzerka 1 szt
przyprawa kuchenna
sól
mleko
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki bez panierki

Pieczarki umyć, jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki.
Odparować na patelni, przestudzić dodać do mięsa. Natkę opłukać i drobno pokroić. Drobno pokroić też cebulę. Bułkę namoczyć w mleku odcisnąć i wszystko razem dodać do mięsa. Wbić jajko i doprawić przyprawami do smaku. Wymieszać.

Z masy odrywać małe kawałki, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 04.11.2013 21:11
fajne kotleciki
Róża1 08.10.2013 21:50
zdrowe i jak fajnie podane:-)
Margo1 07.09.2013 17:21
pomysłowe jak dla mnie
msmors 08.06.2013 21:23
fajne kotleciki
Janina 08.06.2013 12:40
Smaczne mielone
Bernadeta1 08.06.2013 12:13
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak